Pásové dopravníky

Každé odvětví průmyslu se jen těžko obejde bez kvalitní dopravníků. Pokud i Vy potřebujete ke své činnosti dopravníkové systémy, pak si nenechte ujít následující článek.

Mezi přední výrobce a dodavatele dopravníků a dopravníkových systémů pro profesionální dopravu sypkých a kusových materiálů v různých průmyslových odvětvích  a oborech patří společnost TMT spol. s r.o. Chrudim. Na našem trhu působí více než 20 let a díky neustálému vývoji, profesionalitě a dlouhé historii zaujímá přední postavení v tomto oboru.

Vyberte si i vy kvalitní dopravníky, které Vám budou sloužit dlouhou řadu let. Hlavní činností této společnost je především výroba a dodávka transportní, manipulační a dopravníkové techniky, která se vyznačuje prvotřídní kvalitou. V pestré nabídce naleznete dopravních systémů zahrnující pásové, šnekové, článkové a řetězové dopravníky, korečkové elevátory, válečkové tratě a mnohé další.

V následujícím článku se zaměříme na dopravníky pásové a šnekové. Pásové dopravníky jsou hojně využívané především v chemické a potravinářském průmyslu. Jsou vyráběny z ušlechtilých ocelí, což zaručuje vysokou odolnost vůči agresivnímu prostředí, možnost snadné sanitace a dlouhodobou životnost. Samozřejmostí je též možnost dokoupit různé příslušenství jako např. váha, detektor kovu, různé zdobičky, baličky atd.  Pásové dopravníky lze zakoupit v plochém či šikmém provedení.

Šnekové dopravníky jsou používány pro dopravu sypkých nebo drobně kusových materiálů ve vodorovném směru nebo ve sklonu. Velkou výhodou je především to, že dopravní prostor je uzavřen, proto lze u těchto dopravníků snadno zabránit prašnosti.

Šnekové dopravníky mohou být používány jako podavače, dávkovače, mísiče, chladiče atd. Jistě Vás potěší jejich jednoduchá konstrukce a prachotěsnost. I u tohoto typu dopravníků lze dokoupit různé příslušenství jako jsou regulační, dávkovací a uzavírací prvky, revizní otvory, napojení na odsávání, snímače chodu atd. Šnekové dopravníky naleznou uplatnění ve stavebním, potravinářském průmyslu a v zemědělství.