Jaký parfém je pro vás vhodný? Vybírejte podle složek.

Je známým faktem, že krásu ženy dokáže skvěle doplnit a podtrhnout správný parfém, který kolem ní v mžiku vykouzlí přitažlivou auru smyslnosti a sebejistoty.

Parfémy také ovlivňují náš život mnohem více, než jsme si vědomi. Pozitivně ovlivňují naši náladu i emoce. A nepůsobí jen na nás. Ovlivňují také naše okolí. Proto je důležité dobře vybírat. Existuje několik kategorií vůní, ze kterých je možno vybírat. Mezi ty nejzákladnější typy vůní patří květinové, orientální, chyprové a fougerové.

Květinové vůně tvoří dobrou polovinu všech značkových parfémů. Jsou to dámské vůně vhodné na denní i večerní použití. V jejich složení se z květin jednoznačně objevuje růže. Dále jsou hojně zastoupené konvalinky, jasmín, šeřík a pivoňky. Do typu květinových vůní patří i skupina květinově-ovocných vůní, která se často vyznačuje obsahem jahod a třešní, ale i švestek, jablek a malin.

Orientální vůně dodávají záhadnost jak dámám, tak i pánům. Tento typ vůní obsahuje různé druhy koření, balzámu, vanilky, ambry a obvykle výraznou dávku pižma. Nechybí ani smůla a balzám. Vhodné hlavně na zimní období. Nemusíme se však vzdát svého oblíbeného orientálního parfému ani v létě – můžeme ho použít večer nebo během dne, když se nezdržíte dlouho na slunci.

Tip na článek  Ready made společnosti

Svěží, ale i teplé a smyslné jsou vůně s označením chyprové. Název tohoto typu vůní pochází z francouzkého slova Chypre, to je označení pro Cyprus. Chyprové vůně obsahují hlavně bergamot, pačuli a dubový mech ale i citrusové ovoce. Do tohoto typu řadíme pánské a unisex vůně.

Fougére je parfumistický výraz, který označuje kombinaci bylinkově-svěžích levandulových not a mechového fondu. Fougerové noty se nacházejí v pánských vůních, v početných provedeních plných fantazie.

Nejznámějších značky parfémů jsou: Hugo Boss, Armani, Lacoste, Chloe, Bvlgari, Lanvin.

Všechny výrobky pro vaši krásu a značkové luxusní parfémy za dostupné ceny naleznete v internetovém obchodě Parfums.cz, ve kterém můžete vybírat z opravdu velmi širokého sortimentu pleťové kosmetiky, vlasové kosmetiky, dekorativní kosmetiky i z několika stovek světoznámých značek luxusních parfémů.