Bezpečnostní detektory

S různými detektory jste se určitě už setkali. Mnozí z nás znají hlavně detektory kovů, avšak existuje více detektorů identifikujících různá rizika. Detektory mají široké použití a to jak v průmyslové sféře, tak i pro zábavu.

S detektory kovů se setkal snad už každý. Především v dobách dovolených se s nimi setkáváme na letištích, kde je nežádoucí, aby cestující převáželi nože či jiné ostré kovové předměty, které by mohly být použity jako zbraně. Tyto bezpečnostní detektory jsou ve formě rámu, kterým musí každý cestující projít a pracovníci na obrazovce vidí nejen obsah příručního zavazadla, ale pokud cestující pípá, tak použijí i ruční security detektory kovů, kterými odhalí přesné místo, kde je podezřelý kovový předmět umístěn.

Podobné detektory jsou pořizovány i do výrobních firem, kde se společnost chce pojistit, že zaměstnanci nenosí do práce nebezpečné předměty a zároveň po práci si neodnášejí nějaké výrobní součástky. Detektory kovů jsou umístěny i v sídle vlády a v dalších důležitých institucích. Kdokoliv vchází, tak musí tímto rámem projít.

Detektory kovů si nalezli své místo i mezi volnočasovými aktivitami. Stále více lidí si pořizuje nebo půjčuje detektory, s kterými pak vyráží do blízkého i dalekého okolí, a pokouší se tak najít svůj poklad. Mohou tak nalézt nejen historické mince, části oděvů či šperky, ale bohužel i mnoho odpadků, které spoluobčané neustále v lesích a polích vyhazují.

Detektory si našly své využití i v průmyslu a jako průmyslové detektory jsou využívány i pro dohledávání kudy vede elektrika, kde jsou vodovodní trubky či kde je problém v trubce s vodou a prosakuje. Detektory si nachází stále více využití hlavně v průmyslu a ve stavebnictví, kde je takto možné rychle a efektivně odhalit problém. Nemusí se tak bourat půl domu, ale stačí narušit potřebné místo a spoj zde opravit. Detektory jsou dodávány pouze od renomovaných značek a jedná se o společnosti, které se výrobou i vývojem zabývají po dlouhá desetiletí.