Vtipy – internetové pobavení

Vtipy zná každý z nás. Někdo je má rád, jiný je nemusí či nenávidí. Vtipy jsou ale v české populaci všeobecně dobře přijímány a Češi se jimi rádi baví. Chcete-li se pobavit i vy, tak navštivte vtipy.peoplelovepeople.com, kde si můžete číst vtipy od rána do večera.

Anekdoty máme rádi a lze říct, že Češi jsou na ně experti. Jakmile se cokoliv stane, tak hned se vyskytne nový vtip. Vtipy lze jiným slovem nazvat i anekdotami. Slovo anekdota pochází z řečtiny a bylo jím označováno „to, co nebylo zveřejněno“. Jednalo se o texty, které nebyly zveřejněny a předávaly se ústně. Postupem času se anekdoty vyvíjely a nyní je známe jako krátké vyprávění, které má posluchače pobavit. Vtipy mají obvykle pointu, kterou když pochopíme ve svém slova smyslu, tak se náležitě pobavíme.

Anekdoty bývají i dvojsmyslné čili lze je pochopit ve dvou různých verzích, přičemž jedna přináší výraznější pobavení. Ve vtipu se obvykle vyskytují prvky absurdity či paradoxu, což je dělá zajímavějšími. Mnoho vtipů se neustále opakuje. Jsou to především ty, které i postupem času neztrácí na své zábavnosti. Jiné naopak upadnou v zapomnění. Vtipy jsou neustále vymýšleny nové a nové a je jich již takové množství, že by je nikdo nespočítal.

Vtipy jsou obvykle šířeny ústně, ale lze si je najít třeba i na internetu. S vybranými vtipy vychází i knížky či tzv. paperbacky, které bývají dostupné v novinových stáncích. Vhodné jsou jako četba na cestu, pokud zrovna neholdujete knihám.

Vtipy na internetu si můžete přečíst například na vtipy.peoplelovepeople.com, kde jsou anekdoty  pravidelně zdarma čtenáři přidávány. Vybrat si můžete z mnoha oblíbených sekcí, ale můžete si i přečíst nově přidané anekdoty. Zajímají-li vás preference ostatních čtenářů, tak Top 10 hodnocených ukazuje elitu ze zde umístěných vtipů. Dále si můžete zobrazit i Top 10 sledovaných.