Dlažba musí být vzhledná a praktická

Rekonstruujete nebo si chcete udělat bydlení podle svých představ? Chcete, aby bydlení bylo jednoduše udržovatelné? Navštivte stránky společnosti Bigtile.cz a vyberte si z jejich široké nabídky dlažby a obkladů.

Dlažby i obklady využijete nejen v koupelně. Ano, je pravda, že v koupelně najdou asi největší využití, ale dlažbu si můžete dát do chodby, kuchyně či na záchod. Záleží pouze na vás, jaké máte představy. Dlažba je snadno udržovatelná, stačí ji jen zamést nebo setřít. Cokoliv se vám zde vylije, tak není potřeba řešit, že to tam bude navěky. Dlažba se hodí hlavně do místností, kde se dá předpokládat vyšší vlhkost či do místností, kde se dá předpokládat vyšší znečištění, například se jedná o předsíně. Zvláště v zimním období, kdy chodíme dovnitř s obuví od sněhu a soli, je potřeba častěji stírat a dlažba je proto velmi vhodná. Dlažby jsou k dispozici v široké nabídce, takže si můžete vybrat z mnoha velikostí, typů a vzorů.

Dlažbu i obklady využijete hlavně v kuchyni a koupelně. V kuchyni se obklady dávají za kuchyňskou linku, protože lze předpokládat, že při mytí nádobí či přípravě pokrmů se může právě zeď za linkou ušpinit. Díky obkladům ji stačí pouze jednoduše setřít a máte opět čisto. Obklady v koupelně mají také své opodstatnění. Koupelna bývá hodně vlhká, koupeme se zde a sráží se zde pára. Obklady zabrání vniknutí vlhkosti do zdí a udrží tak koupelnu hygienicky čistou. Obklady do koupelny i kuchyně mají své specifické požadavky. Zatímco na dlažbu se používají větší dlaždice, pak na kuchyňské či do koupelny se hodí menší obklady. Některé jsou specifické, jiné klasické. Opět záleží pouze na vás, co od nového obložení očekáváte.

Vyberte si obložení podle vašich požadavků. Některé typy třeba vypadají dobře, avšak jdou hůře čistit a jejich očista je vyžadována častěji. Například matné dlaždice se lépe udržují, protože na nich není vidět každá kapka. Ale vše záleží pouze na tom, kdo si chce nechat udělat novou dlažbu. Vybírejte pozorně, protože dlaždice a obklady nejsou zrovna lehce vyměnitelné součásti vašeho nového bydlení!