Bazénová chemie

Pořídili jste si bazén? Nebo se k tomuto kroku teprve chystáte? Bazén není jen o tom, že si jej koupíte a napustíte do něj vodu. Abyste si bazén mohli maximálně užívat, je potřeba přemýšlet i o ošetřování vody během koupací sezóny.

Mít bazén je prima. Pokud však nechcete neustále vyměňovat vodu, je potřeba se o ni náležitě starat. Péči o bazén je potřeba věnovat trošku času, ale nemusíte se obávat, protože pokud zvolíte vhodné prostředky, tak vás to nebude příliš zatěžovat. Základem je písková filtrace s odpovídajícím výkonem. Pokud písková filtrace nefunguje správně, pak ani bazénová chemie vám příliš nepomůže, abyste dosáhli kvalitní a nezávadné vody. Pískovou filtraci je nutné alespoň jednou za 14 dní propírat, aby byla dostatečně funkční. Dalším vhodným pomocníkem je bazénový vysavač, který vám odsaje hrubé nečistoty ze stěn i dna bazénu. Před použitím bazénové chemie je potřeba ještě změřit pH a tvrdost vody. Jakmile budete vědět vše potřebné, tak můžete použít bazénovou chemii, která bude odpovídat požadavkům. Bazénová chemie je k dispozici v několika provedeních, které jsou přizpůsobeny všem možným stavům vaší vody.

Kromě bazénové chemie, filtrace a vysavače není špatné popřemýšlet i o zastřešení bazénu. Vyhnete se tak častému odstraňování mechanických nečistot, které se do bazénu dostávají z okolního prostředí. Mezi nejčastější mechanické nečistoty patří například listí a pyl. Zastřešení bazénů vám pomůže i prodloužit si koupací sezónu až na půl roku, protože voda bude i v jarních a podzimních měsících příjemná ke koupání. Koupat se budete moct i v nepříznivém počasí – třeba v dešti. Zastřešený bazén ušetří i finanční prostředky na ohřev vody a zabrání tepelným ztrátám ohřáté vody, pokud je okolní teplota vzduchu nižší. Účinněji také ohřeje vodu pomocí slunce. V neposlední řadě vám zastřešení bazénů může být prospěšné, protože může zabránit pádu vašich dětí nebo domácích mazlíčků do bazénu. Vybrat si můžete z posuvného nebo přenosného zastřešení. Záleží pouze na vašich požadavcích, které variantě dáte přednost.

Komentáře nejsou povoleny.