Lité podlahy jsou geniálním výmyslem

Stavíte nebo rekonstruujete dům či byt? Hledáte vhodnou podlahu? Podívejte se na nabídku litých podlah, které nabízí mnoho výhod!

Lité neboli anhydritové podlahy se hodí pro široké využití. Je jedno, jestli sháníte podlahu do bytu, rodinného domu nebo do komerčních prostor. Jedná se o nástupce klasických betonových podlah, které však nabízí hned několik výhod. Vaše nová podlaha vytvoří hladký povrch a směs pronikne do všech míst včetně okolí trubek. Lité podlahy jsou skvělá volba, pokud máte v plánu podlahové vytápění, protože se rychle a velmi dobře prohřívá a má skvělou tepelnou vodivost. Je pokládána v tekutém stavu, takže ve finále vytvoří jedinečný hladký povrch. Již po dvou dnech po ní můžete chodit. Důležité je následné odvětrávání, aby podlaha dostatečně vyschla a mohla být položena závěrečná podlaha. Položení podlahové krytiny je možné po 3 až 6 týdnech, záleží však na dobrém větrání a také na typu finální pokrývky. Každý typ totiž požaduje jinou vlhkost podlahy. Pokud vaše podlaha bude parotěsná nebo dřevěná, pak zbytková vlhkost musí být maximálně 0,5 %. Budete-li zařizovat podlahové topení, pak je potřeba mít zbytkovou vlhkost do 0,3 %. Jsou-li vaše následné podlahové krytiny paropropustné, pak stačí mít zbytkovou vlhkost do 1 %. Zbytková vlhkost se měří speciálním přístrojem, kterým jsou zkušení podlaháři vždy vybaveni.

Rozhodnete-li se pro litou podlahu, pak věřte, že její aplikace nebude fyzicky náročná a bude rychle hotová. Obvykle netrvá ani den, ale je potřeba poté dodržet potřebné schnutí. Zároveň není potřeba žádný zdlouhavý úklid prachu ani jiných nečistot. Povrch podlahy po její aplikaci bude krásně rovný, hladký, pevný, bez povrchových dilatačních spár. Zároveň na litou podlahu můžete pokládat libovolnou podlahovou krytinu.