Katastr nemovitostí na webu

Chtěli byste si pořídit dům a poohlížíte se po volné parcele? Kupujete si byt a rádi byste dopředu věděli, zda je tato nemovitost ničím nezatížená? Nahlédněte do katastru nemovitostí online a zjistěte si tyto věci předem!

Nahlížení do katastru nemovitostí online je dnes již běžná věc. Ne vždy to však byla samozřejmost, a kdo si chtěl něco zjistit z katastrálního úřadu, tak si tam vždy musel zajít osobně. Naštěstí dnešní doba moderních technologií postupně vše usnadňuje, a tak je již běžné, že téměř každý má doma počítač s připojením na internet a může si tak zjistit téměř vše. S pomocí internetu máte i jedinečnou možnost nahlížení do katastru nemovitostí, kdy vám stačí v případě nákupu nemovitosti (bytu, domu či parcely) znát její číslo, případně adresu a ihned si zjistíte, na koho je nemovitost vedená a jaké na ni váznou závazky.

Dopředu tak budete vědět, zda na ni vázne hypotéka či v horším případě například exekuce. To však není vše, co vám katastr nemovitostí nahlížení nabízí. Pokud již nemovitost kupujete či prodáváte, tak v sekci řízení se dozvíte, v jakém je váš případ stavu, zda je pouze přijat návrh na vklad, či zda se již ve vaší záležitosti jedná. K dispozici zde máte i katastrální mapy, které vám mohou pomoci s výběrem vhodné lokality na postavení domu či nákup nemovitosti za jiným účelem. Veškeré parcely jsou zde vyznačeny a jednoduše zjistíte majitele. Dále využijte telefonní seznam online, díky němuž si můžete zjistit kontakt na majitele, nebo si kontakt vyhledejte v běžném vyhledávači. Vybírejte si proto volné parcely dle libosti a již brzy se těšte na nový dům.