Co umí galvanovna?

Hledáte spolehlivého partnera v oblasti strojírenství? Potřebujete perfektní výrobky, které budou splňovat vysoká kritéria v leteckém, zbrojním nebo energetickém průmyslu? Využijte služeb společnosti První Brněnská Strojírna Velká Bíteš!

Společnost První Brněnská Strojírna Velká Bíteš (PBS Velká Biteš) působí na našem trhu již řadu let. Začátkem tradice byl rok 1950, avšak historie strojírenství zde sahá již do roku 1814. Firma se řadí mezi úspěšné české firmy, které se prosazují i na nejnáročnějších světových trzích a to nejen díky výsledkům technického rozvoje.  Samotná galvanovna byla zahájena v roce 1979 a dnes se jedná o moderní a prosperující středisko firmy. Její aktivity jsou zaměřeny na povrchové úpravy a služby, které jsou s tím spojené. Specializuje se především na letecký, zbrojní a energetický průmysl. Její doménou je vysoká a trvalá jakost povrchových úprav, které se vyznačují mimořádně dobrou technickou úrovní a kvalitou podle mnoha norem.

PBSVB nabízí pro své zákazníky mnoho služeb. Divize přesného lití neboli slévárna je jedna z předních evropských sléváren, které vyrábějí přesné odlitky pomocí metody vytavitelného modelu. Slévárna využívá více jak 40 let tradice, díky níž jsou dosahovány optimální procesy pro včasné dodávky vysoce kvalitních odlitků. Odlévány jsou standardní i vysoce náročné odlitky ze superslitin. Přístroje a zařízené letecké techniky patří do výrobního programu společnosti již více jak 50 let. Za tuto dobu byly implementovány i náročné požadavky zákazníku a mohly tak být modifikovány stávající nebo zcela nové výrobky. Mezi velmi úspěšné výrobky patří turbínové letecké motory pro malé pilotované i nepilotované letouny.

Tip na článek  Specializované ruční nářadí

Mezi oblíbené služby patří eloxování hliníku, které patří mezi nejčastější povrchové úpravy hliníkových dílců. Vytvořená vrstva oxidů hliníku se pak vyznačuje výbornou korozní odolností a typem eloxování také důležitými funkčními vlastnosti, kdy se jedná například o tvrdost nebo otěruvzdornost.