Jak na osobní bankrot

Dostali jste se do situace, kdy vám dluhy přerostly přes hlavu? Nejste schopni své půjčky splácet? Využijte možnosti osobního bankrotu a zbavte se tak půjček, které vám ničí život!

Půjčovat si na cokoliv je v dnešní době poměrně běžné. Někdo si však neumí spočítat, kolik je schopen splácet, jiný se do dluhové pasti může dostat například náhlou ztrátou zaměstnání. Jakmile si však sami řeknete, že už toho je moc a vy nejste schopni nadále splácet své splátky, pak asi jedinou možností, jak se ochránit před vymahači a exekucí, je na sebe nechat vyhlásit osobní bankrot. Není to ale zas tak jednoduché, a tak je dobré si dopředu zjistit osobní bankrot podmínky, pokud jej i vy můžete na sebe nechat vyhlásit.

Osobní bankrot je možný pouze v následujících případech. Musíte mít schopnost splatit alespoň 30 % dluhu za 5 let a vaše dluhy musí být po splatnosti déle než 30 dní. Zároveň musíte mít statut platební neschopnosti a dlužit alespoň dvěma věřitelům. Zároveň nesmíte vlastnit živnostenský list a dluhy nesmí pocházet z podnikání. A v neposlední řadě nesmíte být pravomocně odsouzeni za trestný čin majetkové, nebo hospodářské povahy během posledních 5 let.

Jakmile na vás bude vypsán osobní bankrot, vaše dluhy se zmrazí a nebude možné, aby na nich narůstaly nehorázné úroky za pravidelné nesplácení. Schopnost splatit alespoň 30 % dluhu je podmíněno doložením pravidelného měsíčního příjmu, či příjmu z prodeje soukromého majetku. Nedosahujete-li minimálního příjmu ke splácení v rámci osobního bankrotu, požádejte někoho z rodinných příslušníků, kdo by vám s tím mohl pomoci, abyste se jednou pro vždy mohli dluhů zbavit a začít zase normálně žít.