Dětský pokoj – LED osvětlení

Dětský pokoj je jednou z nejnáročnějších místností v bytě, co se týče kvality osvětlení. Přesto si lze poradit, nezapomenete-li na dodržení několika základních zásad. Které to jsou?

Na co byste neměli zapomínat?

Dětský pokojíček má svoje specifika, rozhodně jej tedy nikterak při řešení osvětlení „neodbýváme“. Okopírovat sem řešení z jiných částí bytu opravdu nestačí. A to tím spíše, sdílí-li jeden pokoj více sourozenců odlišného věku. Pamatujte i na fakt, že dětský zrak je jiný než dospělý, má nižší nároky na hladinu osvětlení.

Hleďte na bezpečnost. To znamená, že se rozhodně vyhněte sklu, ať se dítě nezraní, pokud by náhodou světlo shodilo. Pozor také na přívodní kabely, děti o ně mohou zakopnout, vytrhnout je atd. Nevhodné jsou v tomto případě i stojací lampy. Do dětského pokojíčku volte rozhodně LED, které nevydávají teplo, předejdete tak nepříjemným spáleninám.

Řada výrobců dnes již na děti myslí se speciálnímu sériemi, design svítidel je vyveden v pestrých barvách. Nechte dítě, aby vám do výběru mohlo také trochu mluvit a samo si vybrat, nakonec, jde o jeho pokoj a ono v něm bude žít. Důležitá je barva i z jiného hlediska: Světlo ovlivní podání barev, v dětském pokoji se jich obvykle vyskytuje mnoho, neboť nejmenší mají pestré motivy v oblibě. Volte tím pádem pečlivě, které odstíny chcete zvýraznit.

Hraní i učení

Tak jako všude patří k těm nejdůležitějším prvkům osvětlení centrální sloužící pro orientaci. Vhodné je rozptýlené světlo. Zdaleka ovšem není dostačující! Podle velikosti místnosti přijdete i adekvátní počet dalších nástěnných svítidel. Důležité je nasvítit tmavá místa, kde by dítě mohlo přijít ke zranění o nábytek.

Tip na článek  Topení prostřednictvím infrapanelů

Berte v potaz, že dítě si v pokoji hraje, ale také se učí. Proto je nezbytností kvalitní stolní lampa. Ta by měla ideálně být polohovatelná s kloubovým ramenem a musí stát na pevném podkladu. Vhodná intenzita osvětlení se k psaní udává alespoň na 500 luxů. Pořiďte ratolesti rovněž lampu k posteli, její výběr závisí na věku dítěte. Malým dětem stačí „náladová“ lampička s měkkým světlem, ale máte-li školáka, který už si před usnutím čte, volte rozhodně silnější zdroj.

Dětská svítidla Interiori.cz, to je kvalita, bezpečí i působivý design

Snažíme se myslet nejen na naše dospělé zákazníky. Chceme též dostát potřebám i těch nejmenších, proto jsme pro ně připravili speciální kolekci světel uzpůsobenou právě jim. Působivá barevná svítidla zaujmou děti a veškeré naše produkty samozřejmě splňují ty nejpřísnější bezpečnostní normy, což ocení zase rodiče. Nabídku nejen stropních svítidel si sami prohlédněte v našem showroomu na Praze 9 nebo na e-shopu.