Flower Orange Glasses Drink  - andrassziffer / Pixabay

Vína z Gruzie: Opravdová kvalita, která potěší každého milovníka vín

Pokud se řadíte mezi milovníky a nadšené degustátory vína, určitě by vašim chuťovým buňkám neměla uniknout gruzínská vína. Ta se obecně řadí mezi jedny z nejkvalitnějších lahví na trhu, která dokážou uspokojit i ty nejnáročnější sběratele a degustátory. V čem se liší od jiných odrůd a co vše vám dokážou nabídnout?

Gruzínská vína vás svojí chutí zaručeně překvapí

Jestli hledáte opravdu kvalitní víno, vyplatí se zaměřit na vína z Gruzie. Ta nejlepší pochází z vinařství nacházející se na svazích Gruzínské Kachetie. Právě kvůli tomu se můžete těšit na jejich výraznou chuť a zralost, která vás určitě překvapí.

Gruzie se podobně jako Itálie či Francie řadí mezi země, které jsou známé svojí láskou k vínu a také jeho výrobou. Ta má v této zemi silnou tradici, což se odrazí i na prvotřídní kvalitě vín, kterou může kdejaký vinař jen tiše závidět.

Vyzkoušejte kvalitní oranžové víno

Mezi nejrozšířenější druhy vína v Gruzii se řadí takzvané oranžové víno, které už je dnes známé doslova po celém světě. Ve zkratce se jedná o víno vyrobené z bílé odrůdy, za použití stejné techniky jako se používá při výrobě červeného vína. Nefalšované oranžové víno by však mělo být vždy připravováno v tradičních gruzínských nádobách s názvem Qvevri.”

Tip na článek  Sportovní oblečení adoruje kvalitu – vsaďte na ni i vy

Pokud chcete gruzínská vína ochutnat můžete si je jednoduše objednat skrze online vinotéku. Jednou z nich je například e-shop Vinazgruzie.cz, kde naleznete širokou nabídku gruzínských barikových vín kvašených v pravých dřevěných dubových sudech.

Dřevo pro přípravu vína je přitom získáváno ve stejné lokalitě a upravováno s maximální pečlivostí přesně podle tradičních postupů. Narazit zde však můžete i na dárkové boxy, se kterými určitě nikoho neurazíte – pokud tedy potřebujete narychlo sehnat dárek pro své nejbližší, můžete se tak vyhnout zbytečnému faux pas.