Efektivní léčba zranění – kineziotejping

Aktivně sportujete a chcete se udržovat v dobré kondici? Trápí vás občas bolesti kloubů či svalů nebo namožení? Vyzkoušejte kineziotejping, který zajistí rychlou a kvalitní rekonvalescenci!

Kineziotejping již sice není takovou novinkou, ale stále plno lidí o tomto způsobu léčby namoženin či bolesti svalů a kloubů neví. Pokud tedy sportujete aktivněji a máte problémy s rekonvalescencí, tak kineziotejping  je dobrou možností, jak vaše svaly či klouby dáte zpátky do formy. Kineziotejping se stalo již běžnou součástí života sportovců, stejně jako zdravá strava nebo pravidelný trénink. Nikde není řečeno, že kineziotejping mohou používat pouze sportovci a hodí se tak i pro rehabilitaci namožených svalů či kloubů kohokoliv.

Jedná se o velmi inovativní terapii bolesti jak svalů, tak kloubů a ve fyzioterapii má své jisté místo. Kvalitní tejp vyniká skvělými vlastnostmi použitých materiálů. Dobře se lepí a výborně drží i při extrémních podmínkách po několik dní. Můžete je klidně používat v náročnějších klimatických podmínkách jako je déšť, horko a vysoká vlhkost. Kvalitní tejpy se vyznačují prodyšným a rychleschnoucím materiálem, který se bez problémů udrží na těle i několik dní.

Vyzkoušejte například nejprodávanější tejp v ČR značky TEMTEX, který se vyznačuje velkou elasticitou a pomůže rychle odeznít bolestem kloubů a svalů a zlepší jejich funkci. K dispozici je vám i Torf Tejp, který se vyznačuje vysokou proprioceptivní senzomotorickou funkcí, která aktivuje senzibilaci receptorů tělesných procesů a umožní tak rychlou rekonvalescenci. Další možností je i Nasara Tejp. Tejpy jsou rozděleny do několika kategorií, přičemž mívají různé barvy a také šířky. Podle zvolené barvy a šíře si můžete zvolit tejp přesně pro vaše potřeby.

Kinesiologický tejp také snižuje otoky, zmírňuje bolest, napomáhá hojení jizev i ovlivňuje lymfatický systém.