Nejlepší kalendář je ten, který opravdu slouží

Jak vybrat kalendář

Nejlepší kalendář je ten, který opravdu slouží
geralt / Pixabay

Nejlepší kalendář je ten, který opravdu slouží. Aby sloužil, musí nabízet nejen pěkný atraktivní vzhled, ale musí být zejména prakticky, dobře rozvržený a musí sloužit svému poslání kalendáře.

Všichni víme, že kalendář (lat. calendarium) je systém pro členění času a orientaci v čase v periodách dnů a delších. V odvozeném smyslu také roční rozvrh dní, týdnů a měsíců, tištěný nebo elektronický – například nástěnný nebo stolní kalendář – anebo rozvrh událostí či svátků vůbec. Protože v tištěných kalendářích bývala i četba pro široké vrstvy, označuje se jako kalendář také žánr lidového čtení.

Firma AAA papír nabízí již přes 10 let diáře, kalendáře a novoročenky.  Kalendář je dů­le­ži­tou po­můc­kou při plá­no­vá­ní a or­ga­ni­za­ci ča­su. V silách normálního člověka není si vše zapamatovat.

Druhy kalendářů

Nástěnné kalendáře nám slouží pro rychlou orientaci ve dnech a měsících, ale jsou také vyhledávaným dárkem i velmi častou formou prezentace firemní značky.

Tříměsíční kalendáře se převážně používají na pracovních stolech. Je to také skvělý prostředek pro umístění vaší reklamy – loga firmy. Každý tříměsíční kalendář má svůj jezdec, který Vám usnadní orientaci ve dnech a měsících.

Tip na článek  Ochutnejte Itálii v Praze: Máme pro vás tip na luxusní italskou restauraci

Stolní kalendáře jsou asi nejpoužívanějším kalendářem ze všech. Díky stolnímu kalendáři už nebudete zapomínat, kdo má kdy svátek či narozeniny.

Hlavními úkoly těchto dvou druhů kalendářů jsou funkce dekorativní a informativní. Dodatečnou úlohou některých z nich je potom už zmíněná funkce nosiče reklamního sdělení.

Kalendáře používal již Řím

Odpočítávání času je staré jako lidstvo samo. Dnes používaný kalendář,začal vznikat již ve starém Římě. Římský kalendář se mnohokráte měnil. Názvy měsíců vznikly jako jména římských bohů a nebo jejich pořadové číslo. U nás vznikl kalendář nejprve na Moravě na počátku roku 1584 a poté v Čechách a to v červenci 1584.