Výhody a nevýhody zelených potravin

Pojem zelené super potraviny se objevuje i u nás stále častěji. Jedná se o doplňky stravy, které jsou oproti jiným doslova unikátní a to hlavně díky jejich jedinečným účinkům na naše zdraví!

Mezi zelené super potraviny se řadí čím dál více produktů. Mezi ty nejznámější rozhodně patří green coffee tablety, magui berry a mladý ječmen, které si získaly velkou oblibu u uživatelů.

Green coffee neboli zelená káva svůj název získala podle zelených nezralých kávových zrn. Obsahuje kyselinu kávovou a chlorogenovou. Mezi největší výhody green coffee určitě patří silné antioxidační účinky, zabraňuje nadměrnému ukládání tuku v těle a kyselina chlorogenová zajišťuje správné fungování jater. Přípravek obsahuje kofein, který příznivě působí proti únavě a ztrátě vitality. Pravidelné užívání navíc dodává tělu potřebnou energii, účinně bojuje proti tvorbě mykóz, virů a bakterií a očišťuje organismus od škodlivých látek a nebezpečných toxinů.

Další oceňovanou super potravinou je magui berry, které patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem antioxidantů. Toto ovoce sice připomíná borůvky, avšak roste na keřích v Chile. Pravidelné užívání magui berry tablety příznivě působí na imunitu, podporuje lidské zdraví a vitalitu, zdraví kostí a kloubů a brání ukládání tuků v těle. Funguje jako zdroj vitamínu C a železa a dodává tělu významné látky, jako jsou vitamíny, sacharidy, vláknina, bílkoviny i antioxidanty. Pomáhá pročišťovat pokožku a posiluje psychickou pohodu i fyzický stav těla.

Méně známým produktem je mladý ječmen, který však překvapí vysokým množstvím antioxidantů. Někdy je nazýván i jako živý nápoj, který je nedílnou součástí detoxikace organismu. Při pravidelném užívání posiluje imunitu díky vysokému množství vitamínu C, dodává tělu potřebné vitamíny, minerální látky, aminokyseliny a stopové prvky. Dále podporuje trávení a očistu organismu. Díky množství aktivních enzymů dokáže organismus zasytit. V neposlední řadě působí jako lehké afrodiziakum, což mnozí určitě rádi ocení.