Už jste zažili dobrodružství při únikové hře?

ambroochizafer / Pixabay

Ještě ne? Tak to byste měli napravit. Únikové hry jsou v poslední době obrovským fenoménem, ve velkých metropolích po celém světě patří k nejnavštěvovanějším atrakcím a několik jich už máme i v Česku. Největší výběr je pochopitelně v Praze.

V 21. století se hodně mluví o rozšířené realitě. Máme Google Glass, Oculus Rift a další vychytávky, které nám umožňují prožívat digitální svět v reálu. A podobně je to vlastně s escape game Praha. Dříve jste si únikovou hru mohli zahrát na počítači, dnes je převedena do reality.

Vaším úkolem je utéct

V rámci únikové hry (jinak nazývána také escape game, exit game, exit room apod.) jste se svým týmem zavřeni do místnosti. Vaším úkolem je vyluštit hádanky, rébusy a šifry a díky tomu se dostat ven. Sami to nezvládnete, je potřeba tým lidí, kteří spolu zvládnou spolupracovat. Čas totiž běží. Na to, abyste se dostali ven, máte pouhých 60 minut. Máte štěstí, že je to celé jen hra, takže když se vám to nepovede, smrt vás nečeká. Ale není to tak jednoduché a některým týmům se opravdu uniknout v určeném čase nezadaří.

Tip na článek  Ten věštec měl pravdu...

Každá úniková hra Praha má své téma. Někde se vžijete do role, ve které vyloupíte banku, jinde si zahrajete na tajného agenta ve zkorumpovaném světě, přemístíte se strojem času, dostanete se na vojenskou misi či potkáte samotného Golema.

Jdete do toho?

Přemluvte pár přátel (doporučujeme vzít jenom ty chytré, komunikativní a vynalézavé, ať vyhrajete) a vyberte si hru. Pěkný přehled exit room Praha najdete na www.exitgames.cz. Jsou tam dobře popsaná témata her, nutný počet hráčů a také obtížnost. Některé hry jsou prostě těžší než jiné a nejlépe to zjistíte přímo z komentářů lidí, kteří už je navštívili. Když si hru přes tento portál rovnou objednáte, získáte navíc značnou slevu.

Nakonec nezapomeňte na exitgames.cz popsat, jak se vám dařilo, zda jste rozluštili všechny záhady a dostali se ven do určených 60 minut. Popularita únikových her roste a určitě pomůžete dalším lidem s rozhodováním, kterou hru zvolit.