3D televize

Sledujete rádi 3D filmy a nebaví Vás pořád chodit jen do kina? Pak jistě oceníte žhavou novinku ve světě televizí a to moderní 3D obraz přímo u Vás doma.

Plánujete-li koupi 3D televize, pak Vám jistě tento článek přijde vhod. Tyto 3D televize se staly jednoznačně trendem. Nadstandardní kvalitu obrazu u nás jistě odstartovali 3D kina s filmy ve 3D kvalitě. Díky těmto televizím budete vtaženi  přímo do děje filmu a můžete si tak vychutnat v pohodlí domova skutečný skvost ve světě 3D filmů. Těšit se můžete nejen na vysoký barevný kontrast, ale také na reálné zpracování barev.

Jistě oceníte, že nejnovější 3D televizory umí nejen přehrát originální 3D filmy, ale také Vám převede 2D obraz na 3D.

Na našem trhu existují 3D televize v těchto variantách: 3D  televize LCD, 3D televize LED a 3D plazmové televize. Všechny uvedené technologie poskytují kvalitní zobrazení, vysoký kontrast a vyvážené barvy. Led televize je osvícena pomocí diod. Tato televize je velice tenká a má nízkou spotřebu proudu. Televize LCD díky výbornému nasvícení tekutým krystalům přenáší špičkový obraz. Televize plazmová Vám přináší vyvážené barvy.

Pamatujte, že kvalitní 3D obraz Vám poskytne pouze televize s větší úhlopříčkou obrazovky, proto se nevyplácí na úhlopříčce šetřit.

Na našem trhu si můžete koupit většinou 3D televizní přístroje, které vyžadují nošení speciálních brýlí.  Díky těmto brýlím se obraz rozděluje na dvě složky. Tyto brýle Vám zajistí, že každé vaše oko bude sledovat obraz televize ze správného úhlu a docílíte tak nevšedního zážitku.

Tip na článek  Bojujete s alergiemi?

Rozdělení 3D technologie:

  • – stereoskopické 3D zobrazování – zde se vyžadují brýle
  • – autostereoskopické 3D zobrazování – bez použití brýlí.

V dnešní době jsou již na českém trhu k dostání 3D televizory a to například od firmy Panasonic, dále pak od společnosti Samsung, LG nebo Sony.  

Pokud se tedy rozhodnete koupit si nějaký model 3D televize, pak jistě musíte brát v potaz několik aspektů, které rozhodují o kvalitě a ceně.

Bohužel asi největší nevýhodou je vysoká cena s to, že 3D efekty uvidíte pouze z jednoho místa (úhlu).

Pomocí 3D technologie zažijete opravdu intenzivní zážitek. Nejdříve bychom měli zvážit, v jak velké místnosti a z jaké vzdálenosti budeme 3D televizi sledovat. Proto si 3D televizi pořizujte do dostatečně velké místnosti, aby zážitek byl opravdu kvalitní.

Pokud trpíte nějakou oční vadou je možné, že sledování 3D televize pro Vás bude nedostupné. Také staří lidé nemusí 3D technologii vidět, jelikož  jejich mozek již není schopen sledovat speciální efekty.

Pamatujte, že vývoj televizí s technologií 3D je na počátku a jejich rozmach se teprve chystá. Nicméně i dnes prodávané modely mají špičkové parametry a zinscenovaná představení berou dech.