Dubaj – podzimní dovolená v Dubaji

Dubaj i dalších šest emirátů Spojených Arabských Emirátů leží v tropickém pásmu a podnebí je ovlivňováno nedalekým Indickým oceánem. Podzimní dovolená v Dubaji je z tohoto důvodu ideální volbou. Na konci září až do konce listopadu je v Dubaji příjemná teplota vzduchu i moře. V létě dosahují teploty ve stínu nad 40°C a vlhkost vzduchu je nad 90%. Tato kombinace horka není pro Evropany příliš optimální. Dětem a lidem s vyšším krevním tlakem či s chronickým onemocněním návštěvu Dubaje v létě nedoporučujeme.

Podzimní dovolená v Dubaji je tedy optimální jak pro dny strávené na pláži u moře, tak pro vycházky městem Dubaj.

Procházka po Dubaji stojí jistě zato

Chystáte-li se na dovolenou do Dubaje, určitě si procházku Dubají nenechejte ujít. Dubaj rozděluje záliv Dubai Creek na dvě části. Deira je část, kde se nachází i mezinárodní letiště v Dubaji a Bur Dubai, které se říká také Dubai City. Z jedné části do druhé se přes záliv dostanete deseti minutovou plavbou na lodičce, tzv. abra.

Je to turisticky oblíbená atrakce, při které si mohou prohlédnout zajímavé stavby podél kanálu, jako jsou Twin Towers Deira, Národní banka a další. Pěšky se lze dostat přes záliv po mostech v místě Al Garhoud, Al Makthoum Bridge a Al Shindagha. Podél zálivu najdete pěkné promenády i mezinárodní přístav.

Tip na článek  Digitální tachograf - nutnost či výhoda?
Dubaj
Dovolená v Dubaji

Dubaj je město, kde se neustále staví

Nachází se zde mnoho krásných hotelů. Je-li vaše podzimní dovolená koncipovaná jako návštěva kosmopolitního města, kde máte nepřebernou možnost výhodných nákupů, pak vám doporučujeme zvolit ubytování ve městě. Vykoupat v moři se můžete na veřejné pláži, kam se dostanete bez problémů a levně taxíkem.

Chystáte-li se do Dubaje na podzimní pracovní odpočinek u moře a chcete si plně vychutnat služby nabízené v hotelovém resortu, potom zvolte některý z nádherných hotelů na Jumeirah Beach. V Dubaji má každý možnost vybrat si ubytování dle svých finančních možností a to je ideální.

Kdy na dovolenou do Dubaje?

Nejlepším obdobím pro návštěvu Dubaje je bezesporu podzim, objednejte si tedy u nás některý z krásných zájezdů do Dubaje a vychutnejste si svou podzimní dovolenou v zemi, která vás jistě nadchne! Těšíme se na Vaše objednávky!