Coffee Macro Grains Beans  - Michal012 / Pixabay

Široký výběr kávy z celého světa najdete i on-line

Káva – to už není jen klasický turek nebo instantní rychlovka. Její svět je mnohem pestřejší, a rozhodně nejde jen o množství způsobů, kterými ji lze připravit. Její fanoušky zcela jistě potěší i množství možností, jež nám dokáže nabídnout díky své přizpůsobivosti.

Plantáže kávovníku najdeme po celém světě. A v závislosti na klimatických podmínkách mění káva i své chuťové vlastnosti. Věděli jste, že zcela přirozeně může chutnat po čokoládě, oříšku či třeba skořici? Vonět květinami, medem a ovocem? A nabídne i různé stupně kyselosti, stačí se pustit do pořádné degustace a uvidíte sami.

Jak poznat to nejlepší? Chtějte 100% arabicu

Arabica a robusta – dva věční soupeři na kávovém poli. Zatímco robusta dává směsím onu typickou hořksot a plnost, arabica dokáže rozehrát zcela jinou paletu vjemů. Jemnější, nápaditější, vhodnou i pro toho nejnáročnějšího degustátora.

Hledáte-li kvalitu, stane se jí online káva právě v podobě arabicy. Dopřejte si ten luxus nakupovat v malém a ochutnat všechny druhy, které si budete přát. To v běžných obchodem s minimálně 250 gramovým balením zpravidla není možné. Ale proč se omezovat jen proto, že obchodníci neumí přizpůsobit svou nabídku lidem, kteří svou kávovou cestu teprve hledají a objevují?

Tip na článek  Dejte šmrnc svým nehtům!

Ovšem dobrý e-shop musí umět zareagovat i na zcela opačnou stranu mince. Zamilovali jste se třeba do kávy z Etiopie a na jinou už nedáte dopustit? Strhli jste ve svém nadšení i kolegy z práce a rádi byste si pořídili cenově výhodná velká balení? I ty by měli profíci nabízet.

Když se řekne kvalitní káva…

A ještě jedno musí takový prodej kávy rozhodně mít – podrobné informace. Země původu je důležitá, ovšem chybět nesmí ani jméno plantáže. A hledejte také dobrý popis vůně a chuti, psaný odborníkem. Jasně by mělo zaznít, které chuťové i aromatické tóny lze odhalit i ústy a nosem laika, a které předestřou své kouzlo až zkušeným kávovým harcovníkům.

Chcete pořádný kousek inspirace? Vyzkoušejte profesionální služby na stránkách Kavamonro.cz.

Coffee Cup Bokeh Coffee Cup - GioeleFazzeri / Pixabay

Tip na článek: Když kofein nefunguje zkuste zelený kratom z e-shopu Nejlepsikratom.cz

 

GioeleFazzeri / Pixabay