Lens Contact Lens Eyes Lens Vision  - slavoljubovski / Pixabay

Kontaktní čočky: Jak je vybrat ve čtyřech jednoduchých krocích?

Téměř každý třetí Čech nosí brýle, kterému pomáhají zvládat každodenní záležitosti. Velká část lidí se však postupně obrací na mnohem přirozenější alternativu, a to kontaktní čočky. Ty se v současnosti těší velké oblibě nejen mezi lidmi, kteří mají problémy se zrakem, ale i milovníky módy a stylingu. Proto jsme si pro vás připravili krátký manuál, podle kterého můžete svůj nový pár čoček vybrat.

1. Dioptrické, či nedioptrické kontaktní čočky?

Na úplném začátku si budete muset ujasnit, jaký druh čoček budete potřebovat. Pokud je budete využívat ke zlepšení zraku, určitě budete potřebovat dioptrické kontaktní čočky. Jestliže ale chcete barevné čočky, budou pro vás vhodnější nedioptrické čočky. Na trhu můžete najít i dioptrické barevné kontaktní čočky, díky kterým můžete snadno změnit barvu svých očí.

2. Rozhodněte se, jak dlouho budete čočky nosit

Kontaktní čočky lze dělit i podle toho, jak dlouho je můžete nosit. Časté jsou jednodenní kontaktní čočky, které jsou však z dlouhodobého hlediska neudržitelné. Vybírat tedy můžete i z dvoutýdenních, měsíčních či čtvrtletních kontaktních čoček, které ale vyžadují pečlivou údržbu a péči.

Tip na článek  Chcete mít zuby jako perličky?

3. Zvolte si správný typ korekce

Při koupi dioptrických kontaktních čoček, budete muset volit hned mezi několika typy korekce. Nejvyužívanější jsou v tomto ohledu sférické čočky, se kterými je možné řešit, jak krátkozrakost, tak i dalekozrakost.

4. Chcete barevné, nebo průhledné čočky?

Během výběru si budete také muset ujasnit, zda chcete pouze průhledné kontaktní čočky, nebo jejich barevnou variantu. Jednoduše tak můžete změnit barvu svých očí, a to i na velmi atypické odstíny jako je fialová či černá barva. Běžné jsou i nedioptrické barevné kontaktní čočky, které si můžete nasadit i pokud se zrakem žádné potíže nemáte.

Širokou nabídku barevných kontaktních čoček nabízí e-shop Top-crazy.cz, na kterém naleznete crazy kontaktní čočky různých barev i motivů. Při nákupu nad 1 200 Kč navíc můžete využít dopravu zdarma – nakoupit přitom můžete nejen kontaktní čočky, ale i další příslušenství.