Hockey Goalkeeper Action Attack  - RoboMichalec / Pixabay

Máte doma začínajícího hokejistu? Pořiďte mu profesionální výbavu

Pokud máte doma začínajícího hokejistu, který je navíc nadějný, je namístě mu pořídit pořádnou profesionální výbavu. S ní se muže ihned vydat na led a vrhnout se do hokejových zápasů s plnou vervou. Jestliže si nevíte rady s jejím výběrem, připravili jsme pro vás krátkého průvodce tím, co by nemělo ve výbavě každého hokejisty zaručeně chybět.

Nepodceňte výběr kvalitních bruslí

Téměř žádný rodič se nevyhne nákupu sportovního vybavení, se kterým mohou jejich děti vyrazit na svůj oblíbený kroužek. Velké oblibě se mezi dětmi, a to jak chlapci, tak i dívkami, těší lední hokej. Kroužky nabízející hodiny ledního hokeje jsou tedy doslova narvané k prasknutí. Velká část starostí však padá na hlavu i samotných rodičů, kteří musí své ratolesti vybavit pořádnou výbavou.

Úplným základem jsou kvalitní lední brusle, jejichž výběr se nevyplatí podceňovat. Důležitá je především jejich správná velikost, díky čemuž bude pro dítě jejich nošení pohodlné. Zaměřit se vyplatí také na kvalitu břitů, které by měly být vyrobené z kvalitního materiálu – hlavní je pevnost a odolnost, která vám zajistí dlouhou životnost bruslí.

Tip na článek  Optimalizujte svoji odpadovou správu s kvalitními řešeními od PK Group

Přizpůsobte výbavu potřebám vašich dětí

Samotná výbava by měla odpovídat tomu, na jaké úrovni se vaše dítko hokeji věnuje. Pokud si občas zajde zahrát hokej se svými kamarády v lokálním kroužku, vystačí si pouze s kvalitním oblečením, chrániči a také ledními bruslemi. U větších kroužků či sportovních klubů je však samozřejmostí například hokejový dres, který musí často odpovídat i určitým pravidlům.

Samozřejmě se řiďte i tím, jakou funkci vaše ratolest při hře zastává. Jestliže se mu podaří dostat na pozici brankáře, bude muset být součástí jeho výbavy také kvalitní brankářská maska. Každopádně počítejte s tím, že se při výběru vybavení nevyplatí šetřit a je lepší si za kvalitu připlatit.

Hockey Game Stadion Ice Skating Rink  - PhotoMIX-Company / Pixabay
Máte doma začínajícího hokejistu? Pořiďte mu profesionální výbavu