fire, flame, campfire

4 rady a tipy, jak vybrat opravdu kvalitní kamna

Hledáte kvalitní kamna, která vám zajistí teplo a pohodlí nejen v zimních měsících? Jejich výběr nemusí být vždy nejjednodušší, a proto jsme se pro vás rozhodli sepsat čtyři tipy a rady, jak vybrat opravdu kvalitní kamna. Článek tak můžete pojmout i jako stručného průvodce, který vás provede tím nejdůležitějším. Podívejte se na naše doporučení a kupte si kamna, jež splní veškeré vaše požadavky.

1. Vyberte si správný typ kamen

V první řadě byste se měli zaměřit na správný výběr typu kamen. I když se to tak nemusí na první pohled zdát, existuje hned několik typů, kam spadají například krbová nebo kouřovodová kamna. Oba se od sebe liší zejména svojí výhřevností, ale i vzhledem.

2. Zaměřte se na výhřevnost kamen

Důležitým faktorem při výběru kamen je také výhřevnost. Ta se udává v kW a vyjadřuje, jaký objem tepla kamna vyprodukují. Výhřevnost by měla vždy odpovídat velikosti místnosti, ve které budou kamna umístěna.

Tip na článek  Zahrada zdarma k novemu bytu - novostavby v Praze

3. Zvolte si správný kouřovod

Ještě před pořízením kamen se zaměřte na to, že je budete muset připojit ke kouřovodu. Ten by měl být v ideálním případě, co nejkratší a pevně zasunutý jak v kamenech, tak i vstupu do komínu. Pokud potřebujete atypický kouřovod, obraťte se raději na odborníky.

4. Zvažte typ paliva

V závislosti na typu kamen bude potřeba zvolit vhodné palivo. Pro krbová kamna je nejčastější volbou dřevo, ale existují také kamna na brikety či pelety. Kouřovodová kamna jsou vhodná i pro topení klasickým uhlím.

Pokud si nevíte rady s výběrem kamen, můžete se obrátit na odborníky, kteří vám ochotně poradí. O radu můžete požádat i e-shop Kamnarna.cz, kde narazíte na širokou nabídku kamen a různého příslušenství. Kromě toho vám dokáže vytvořit kouřovody na míru vašim potřebám a následně je doručit na vaši adresu.