Chorvatsko – cestování

Krásné pláže, čisté Jaderské moře, okouzlující příroda toto vše Vám nabízí Chorvatsko. Chorvatsko je velice oblíbená destinace českých turistů a to nejen díky své blízkosti od českých hranic, ale také díky komfortu a příznivým cenám.  Hlavním městem Chorvatska je Záhřeb, ve kterém žije více než 1 milión obyvatel. Rozloha Chorvatska je 56 594 km2. Chorvatskou měnou je kuna, ale platit můžete i v eurech.

Chorvatské pobřeží je velmi členité, proto si každý může vybrat, co mu vyhovuje. Někdo upřednostní krásné vápencové a skalnaté pobřeží, jiní zase oblázkové pláže. Chorvatsko se může chlubit překrásnými zátoky, které jsou pro strávení dovolené ideální. Podnebí v Chorvatsku je mírné, dlouhá horká léta a krátké zimy. Za nejteplejší měsíc je považován červenec, kdy teploty šplhají k 25 stupňům Celsia.

Chorvatsko má mnoho národních parků, které si nenechte ujít. Mezi nejvíce navštěvované patří:

  • Plitvická jezera,
  • národní park Krka,
  • národní park Paklenica,
  • národní park Kornati a další.

Pokud Vás oslovila tato překrásná destinace, tak si naplánujte dovolenou Chorvatsko 2011. Dovolená bude letos ještě levnější, proto si nenechte ujít Chorvatsko levně. Ubytování v Chorvatsku je na velice vysoké úrovni, využít můžete hotely, hostely, apartmány, penziony nebo kempy.  Ať už si vyberete apartmány Chorvatsko nebo jiný typ ubytování jistě budete spokojeni.

1 komentář

  1. […] Chorvatsko si Češi zamilovali. Jejich srdce si získalo zejména díky své bohaté fauně a flóře, stejně jako průzračné čistotě chorvatských vod. V neposlední řadě může za oblibu této letní destinace také její cenová dostupnost. Patříte-li k zarputilým milovníkům chorvatských pláží, pak vás určitě bude zajímat, kde najdete ty nejkrásnější, jež se mohou pochlubit významným oceněním, nesoucí název Modrá vlajka. […]

Komentáře nejsou povoleny.