Cat Orange Eyes Gray Cat Pet Cute

Domácí mazlíček, jako náhrada za sourozence?

Děti jsou živel. Ke své hře si mnohdy vystačí samy. Ovšem někdy to pravé ořechové nastává ve společnosti podobně smýšlejícího dítěte. Je mnoho názorů na děti s „cejchem“ jedináčka. Někteří tvrdí, že jsou rozmazlené neboť mají všechnu péči i lásku rodičů jen pro sebe. O financích ani nemluvě! Ovšem život jedináčka krom dostatku lásky a hraček nabízí i druhou tvář. Jedináček tráví dost času sám. I když má ve školce nebo škole dostatek kamarádů, doma je na vymýšlení her takové dítě samo, mnohdy si pak řekne o sourozence. Na to však rodiče z mnoha důvodů nepřistoupí a tak na řadu přichází zvířátko!

Proč pořizovat zvíře do rodiny?

Domácí mazlíček, ať už je to hlodavec, okrasný pták, pejsek nebo kočka přinese spoustu radosti do osamoceného světa jedináčka. Rodiče jím mnohdy “ zabijí dvě mouchy jednou ranou“. Dítě má svého kamaráda, s kterým může trávit čas, zároveň se však učí i zodpovědnosti. Ovšem jaké domácí zvířátko dítěti pořídit? To záleží hlavně na jeho budoucím chovateli a samozřejmě na vašich prostorách. Protože pokud máte doma zahradu, bez obav si můžete pořídit pejska. Z něj bude mít radost každý jedináček.

Dog Each Puppy Portrait Husky
Domácí mazlíček, jako náhrada za sourozence?

Pes je ideální pro rodinu s dětmi

S pejskem může chodit na procházku a učit ho tak zvaným psím kusům. A pokud by měli rodiče obavy o výchovu zprvu nezvladatelného štěněte, můžou své dítko s pejskem poslat třeba na cvičiště. Profesionálové už se postarají o pejskovu disciplínu. Co vy víte, pravidelné procházky na cvičiště udělají i s vaším dítětem divy! Nenadálý přísun pohybu bude prevencí proti tolik zmiňované dětské obezitě! V chovatelských potřebách navíc najdete vše, co bude pejsek pro svůj život potřebovat. Kvalitní krmiva, vodítka, hračky a další příslušenství najdete na Fajnzoo.cz.

Tip na článek  Co dělat, když vašeho psa napadne agresivní pes?

Hlodavec nebo okrasný pták je oblíbenou variantou do bytů a malých prostor. V papouškovi najde dítě stejně dobrého kamaráda, jako třeba v hyperaktivním pejskovi. Ať už se rodiče jedináčka rozhodnou pro jakéhokoliv domácího mazlíčka je jisté, že v očích dítěte jistě zabodují. Vždyť konečně bude mít s kým trávit čas. Jisté je taky to, že v chovatelských potřebách najdou vše, co dětem chvilky s jejich mazlíčky ještě více zpříjemní.

Chocolate Labrador Lab Labrador Old
jatocreate / Pixabay