Corona Quick Test Pandemic Covid   - SamuelFrancisJohnson / Pixabay

Minimalizujte riziko nakažení svých blízkých bez návštěvy laboratoře

Onemocnění covid-19 je v poslední době tím, které nejvíce plní ordinace lékařů a posílá pacienty do karantény nebo domácí izolace. Jeho symptomy jsou však zaměnitelné s mnoha dalšími chorobami. Jak tedy mít jistotu, že nás postihlo právě toto onemocnění?

Příznaky jsou velmi pdobné běžnému nachlazení. Už dávno neplatí, že musíme jako první ztratit chuť a čich, nové mutace koronaviru už na sebe leckdy nic podobného nevážou. A co nás tedy může postihnout?

Koronavirus – příznaky se mnohdy liší

Mezi nejčastěji zmiňované patří celková slabost, teplota, únava, ale i bolesti hlavy, střevní problémy nebo změny na kůži. To vše lze bohužel připsat i běžnému nachlazení a leckdy není možné bez lékařského testu odhalit pravou příčinu našich potíží.

Někdy však můžeme onemocnění prodělávat, aniž bychom o tom věděli. Virus koronaviru je stejný jako jakýkoliv jiný – v těle se silnou imunitou může přežívat, aniž by nás jakkoliv ohrožoval či nám znepříjemňoval život. Ovšem z našich sliznic se může (například při kýchnutí, ale i obyčejném mluvení) dostat do prostoru okolo nás, kde snadno nakazí někoho jiného. A ten už tak silnou imunitu mít nemusí. Pokud se tedy chytáte například na návštěvu starších nebo nemocných příbuzných, vyplatí se mít jistotu.

Tip na článek  Objevte přírodní sílu žlutého kratomu s Kratom Bird

Test si můžete udělat i doma

Stačí si pořídit antigenní testy vhodné pro domácí použití. Dříve sloužily i jako „vstupenka do restaurací“ a podobných prostor, to už však dnes neplatí.  I tak vám však mohou sdělit s poměrně vysokou spolehlivostí, zda i u vás právě toto onemocnění neprobíhá.

A pokud ukážou možnou pozitivitu, stačí svého obvodního lékař požádat o zapsání na PCR test nebo využít některý z těch, jež máte každý měsíc zdarma. A kde si antigenní testy pořídit za výhodné ceny? Vsaďte na specialisty ze stránek Dialekarna.cz.