Car Accident Car Wreck Car Crash  - mohamed_hassan / Pixabay

Jak ušetřit na povinném ručení

Povinné ručení musí mít každý vlastník přihlášeného motorového vozidla. Jedná se o povinné pojištění ze zákona, které chrání oběti dopravních nehod především tím, že získají opravení svého vozidla a to za peníze toho, kdo dopravní nehodu zavinil.

Povinné ručení je, jak již je zřejmé z názvu, povinné ze zákona. Jedná se o typ pojištění, které musí mít každý vlastník motorového vozidla. Kupujete-li i ojeté motorové vozidlo, tak po vás budou chtít potvrzení o zaplacení pojistky, čímž se jistí prodávající, že nevznikne škoda. Pokud povinné pojištění nemáte zaplacené, tak je možné, že po vás bude vymáháno, protože registr vozidel pozná i to, které vozidlo je chráněno a které nikoliv. Ničemu se tak nevyhnete a i když by vás nestavěli policisté, tak budete vyzváni k tomu, abyste ručení zaplatili.

Víte, co znamenají pojmy bonus a malus

V rámci povinného ručení je možné si sjednat i bonus/malus – jedná se o bonusy povinného ručení, které vznikají, pokud nenabouráte v předcházejícím období jiné motorové vozidlo. Bonus/malus možné si přenášet i mezi pojišťovnami, protože vesměs každá pojišťovna, která poskytuje levné povinné ručení, tak tuto možnost nabízí.

Tip na článek  Kvalitní vybavení lakoven ochrání zdraví i životy

Získat to nejvýhodnější povinné ručení není těžké

Nevíte-li, kde získat levné povinné ručení, pak nejlepší variantou je porovnání, kde díky jednoduché kalkulačce zjistíte, která pojišťovna nabízí levné povinné ručení, které vás osloví. Ano jedná se sice o povinné pojištění, ale i zde jsou k dispozici různé varianty a to například pro případ sjednání velké dopravní nehody, nebo některé pojišťovny nabízí i další služby navíc, které ochrání vaše vozidlo, nikoliv vozidlo poškozeného. Variabilita i povinného ručení je opravdu velká, tak je dobré zvážit, které povinné ručení si vyberete.

Vybírejte pečlivě, protože dobré povinné ručení se vám odvděčí nejen dobrou cenou, ale i nadstandardními službami, které byste jinde nemuseli získat.

Transport Traffic Automobile - blende12 / Pixabay
Jak ušetřit na povinném ručení